Kas ir osteoblasti un osteoklasti?
Kas ir osteoblasti un osteoklasti?

Video: Kas ir osteoblasti un osteoklasti?

Video: Kas ir osteoblasti un osteoklasti?
Video: SUOSITUIMPIA OTSIKOITA - suomalaisten luetuimpia uutisjuttuja 2024, Jūlijs
Anonim

O'šūnas

OSTEOKLASTI ir lielas šūnas, kas izšķīdina kaulu. Tie nāk no kaulu smadzenēm un ir saistīti ar baltajām asins šūnām. OSTEOBLASTI ir šūnas, kas veido jaunu kaulu. Tie nāk arī no kaulu smadzenēm un ir saistīti ar strukturālajām šūnām

Kāda ir atšķirība starp osteoblastiem un osteoklastiem?

Osteoblasti ir kaulu šūnas, kas ir atbildīgas par kaulu veidošanos. Tas ir arī atbildīgs par kaulu struktūras mineralizāciju. Osteoklasti ir kaulu šūnu veids, kas noņem kaulu audus, noņemot kaula minerālo matricu un izšķīdinot kaula kolagēna daļu.

Bez tam, kas ir osteocītu osteoblasti un osteoklasti? Osteoklasti ir atbildīgi par kaulu matricas rezorbciju vai sadalīšanu. Skeleta pārveidošanai un atjaunošanai ir nepieciešams līdzsvars starp kaulu veidošanos un kaulu rezorbciju. Osteocīti ir nobrieduši osteoblasti kas ir iesprostoti pašu radītajā kaulu matricā.

Ir arī jāzina, kāda ir osteoblastu un osteoklastu funkcija?

Šo matricu ražo un izdala osteoblasti . Osteoblasti veidot kaulu, reaģējot uz augšanas faktoriem un mehānisko slodzi uz kaulu. Pretdarbojoties osteoblasts aktivitātes ir osteoklasti - kaulus reabsorbējošās šūnas. Osteoklasti veido un izdala gremošanas fermentus, kas sadala vai izšķīdina kaulaudus.

Vai osteoblasti kļūst par osteoklastiem?

Kauls ir dinamiski audi, kas pastāvīgi atrodas būt pārveidoja osteoblasti , kas ražo un izdala matricas proteīnus un transportē minerālus matricā, un osteoklasti , kas sadala audus.

Ieteicams: