Vai šizotipiska ir viegla šizofrēnija?
Vai šizotipiska ir viegla šizofrēnija?

Video: Vai šizotipiska ir viegla šizofrēnija?

Video: Vai šizotipiska ir viegla šizofrēnija?
Video: E03 Vai ir pareizi ļaut staigāt nepieskatītam savam mīlulim? [audio] 2024, Jūlijs
Anonim

Dažas personas ar šizotipisks personības traucējumi attīstās šizofrēnija , bet lielākajai daļai to nav. Kognitīvie traucējumi pacientiem ar šizotipisks personības traucējumi ir ļoti līdzīgi, bet kvantitatīvi vieglāki nekā pacientiem ar šizofrēnija.

Vienkārši tā, vai šizotipisks ir viegla šizofrēnijas forma?

ICD-10 ārstē Šizotipisks Personības traucējumi kā vieglas , arestēts vai premorbid šizofrēnijas forma . Turpretī Amerikas Psihiatru asociācijas DSM-5 šo traucējumu klasificē gan kā personības traucējumus, gan kā daļu no Šizofrēnija traucējumu spektrs.

Līdzīgi, vai šizotipisks var kļūt par šizofrēniju? Viņi parasti darīt nav smagāku un atspējojošu psihotisku simptomu, piemēram kā parādās maldi un halucinācijas šizofrēnijas gadījumā . Tomēr cilvēki ar šizotipisks personības traucējumi darīt dažreiz attīstīt šizofrēniju.

vai šizotips ir tas pats, kas šizofrēnija?

Šizotipisks personības traucējumus var viegli sajaukt ar šizofrēnija , smaga garīga slimība, kurā cilvēki zaudē saikni ar realitāti (psihoze). Šizotipisks personības traucējumi dažreiz tiek uzskatīti par spektru ar šizofrēnija , ar šizotipisks personības traucējumi tiek uzskatīti par mazāk smagiem.

Vai jums var būt viegla šizofrēnija?

Cilvēki ar slimo ar šizofrēniju vismaz divus no šiem simptomiem vismaz 6 mēnešus. Viens no tiem jābūt halucinācijām, maldiem vai neorganizētai runai. Tur varēja būt bijuši laiki, kad jūs nebija ir kādi simptomi, bet pirmie vienam būtu sākās vismaz pirms 6 mēnešiem.

Ieteicams: