Kāda ir galvenā atšķirība starp parametrisko un neparametrisko statistiku?
Kāda ir galvenā atšķirība starp parametrisko un neparametrisko statistiku?

Video: Kāda ir galvenā atšķirība starp parametrisko un neparametrisko statistiku?

Video: Kāda ir galvenā atšķirība starp parametrisko un neparametrisko statistiku?
Video: Kas ir saturācija un kāpēc nepieciešams oksimetrs? 2024, Septembris
Anonim

A statistikas tests, kurā tiek veikti konkrēti pieņēmumi par populācijas parametru, kas pazīstams kā parametrisks pārbaude. A statistikas izmantotais tests iekš tiek saukts nemetrisko neatkarīgo mainīgo gadījums neparametrisks pārbaude. Parametrā tests, tests statistika pamatā ir izplatīšana.

Attiecībā uz to, kāda ir atšķirība starp parametrisko un neparametrisko statistiku?

Parametrisks testi ir pamatā statistikas sadales iekš dati. Neparametrisks testi nav atkarīgi no jebkāda sadalījuma. Tādējādi tos var piemērot pat tad, ja parametrisks derīguma nosacījumi nav izpildīti.

Pēc tam rodas jautājums, ko parametri nozīmē statistikā? Parametriskā statistika ir filiāle statistika kas pieņem, ka izlases dati nāk no populācijas, kas var ir atbilstoši modelēts ar varbūtību izplatīšana kam ir noteikts parametru kopums. Vispazīstamākais statistikas metodes ir parametriski.

Jautāja arī, kā zināt, vai izmantot parametrisko vai neparametrisko?

Ja vidējais precīzāk atspoguļo jūsu datu izplatīšanas centru, un jūsu izlases lielums ir pietiekami liels, izmantot a parametrisks pārbaude. Ja mediāna precīzāk attēlo jūsu datu izplatīšanas centru, izmantot a neparametrisks pat pārbaudi ja jums ir liels izlases lielums.

Kādiem nolūkiem tiek izmantoti neparametriskie testi?

Kad uz izmantot to Neparametriskie testi ir lieto, kad jūsu dati nav normāli. Tāpēc galvenais ir noskaidrot, vai jums ir normāli izplatīti dati. Piemēram, varat apskatīt savu datu izplatīšanu. Ja jūsu dati ir aptuveni normāli, varat izmantot parametru statistika testi.

Ieteicams: